Strán: [1]
  Tlačiť  
Autor Téma: Problém s internetom na 6. poschodí  (Prečítané 6461 krát)
Danielson
Newbie
*
Príspevkov: 2


Zobraziť profil Email
« kedy: Máj 04, 2010, 08:17:45 am »

Dobrý deň.

Čítali sme oznam na stránke internátu a chceli by sme vedieť, kedy KONEČNE už vyriešite problém so switchmi na 6. poschodí? Stále sa nič nedeje a stále sa to kazí. O probléme kompetentní už dosť dlho vedia (aj od nich máme túto informáciu) tak žiadame nápravu čo najskôr.

Za rýchlu odpoveď a nápravu Vám v mene celého 6. poschodia budem vďačný

(Smeroval som to sem, keďže na fóre neexistuje žiadna sekcia o sťažnostiach)
« Posledná zmena: Máj 04, 2010, 08:20:06 am od Danielson » Zaznamenané
raleon
Administrator
Newbie
*****
Príspevkov: 4


Zobraziť profil
« Odpoveď #1 kedy: Máj 04, 2010, 04:48:14 pm »

Dobrý deň.

Čítali sme oznam na stránke internátu a chceli by sme vedieť, kedy KONEČNE už vyriešite problém so switchmi na 6. poschodí? Stále sa nič nedeje a stále sa to kazí. O probléme kompetentní už dosť dlho vedia (aj od nich máme túto informáciu) tak žiadame nápravu čo najskôr.

Za rýchlu odpoveď a nápravu Vám v mene celého 6. poschodia budem vďačný

(Smeroval som to sem, keďže na fóre neexistuje žiadna sekcia o sťažnostiach)

Ahojte.

Osobne ne som v kompetencii aby som poskytol stadium riesenia, ale uvediem zopar info, co by mohol pomoct k docasnemu rieseniu stavu.
(maximalne tolko viem dodat, ze zatial sa nezistilo, ci problem predstavuje samotny switch, alebo niektory z pocitacov na tychto poschodi)

Skuste ale zatial urobit preventivne tieto kroky.
-skontrolujte vase kable na izbach, ci mate vsetky zapojene spravne
-skontrolujte vase PC proti virom, niektore mozu urobit dost velke haraburdy(aj to co sa stava na spominanych poschodiach)
-nerobte aktivity na pc( suvisiace so sietou), ktore ste do bezproblemoveho obdobia nerobili


2= dakujem za tip na tvorbu novej sekcie... vytvorim
Zaznamenané
Danielson
Newbie
*
Príspevkov: 2


Zobraziť profil Email
« Odpoveď #2 kedy: Máj 04, 2010, 05:49:17 pm »

Problémy so sieťou stále boli od kedy som sa sem presťahoval (september 09), internet čas od času vypadával a dávnejšie tu bol niekto z PC klubu (asi Marek, ale nepamätám sa presne) a povedal, že na 6ke blbne switch... tak nebol by zlý nápad ho vymeniť, keďže to už prepuklo do takýchto rozmerov. Treba spísať petíciu, aby sa vymenil switch o ktorom je známe, že je problémový, alebo kedy sa začne konať?
Zaznamenané
Shippi
Administrator
Newbie
*****
Príspevkov: 3


Zobraziť profil
« Odpoveď #3 kedy: Máj 04, 2010, 06:31:18 pm »

Ahojte!
Je pravda, ze switch zastresujuci komunikaciu na 6-7. poschodi je slaby a kapacitne nepostacujuci. Ale NIE je pravdou, ze by sa nic neriesilo!!!! Nejedna sa o switch za 10 eur, ktory je bezne na IZBACH a ked sa pokazi skocim do obchodu a kupim novy, zapnem a fici. Je potrebne vymenit celu architekturu, ktoru aktualne mame na internate, to nie je zalezitost jedneho ani dvoch dni + je potrebne aby nam nove nastavanie schvalilo aj UVT (TUKE). Momentalne je k prechode na nove zariadenia pripravene skoro vsetko, ale detaily sa este doladuju. Podobne sa iba teraz ukoncila montaz dodatocnej kabelaze, cize stale sa nieco robi. Je mi luto, ze Vam net stale vypadava, budem sa snazit o to, aby sa dali cim skor namontovat nove veci. (1-2 tyzden) Dovtedy treba obmedzit pozeranie VLC na dotknutych poschodiach, aby sa switche zbytocne nezahltili.   
Zaznamenané
Strán: [1]
  Tlačiť  
 
Skočiť na: